• Luchtvaart

  Luchtvaart moet een pak schoner

  di 12 dec. 2017
  Luchtvaartmaatschappijen moeten in de nabije toekomst extra maatregelen nemen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het Europees Parlement heeft nieuwe regels ter zake goedgekeurd.
  Lees meer
 • Web10

  Europees label voor Limburgse wijn

  di 28 nov. 2017
  Wijn uit de Limburgse Maasvallei* wordt officieel erkend door de EU met het label ‘Gezamenlijke Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)’. Een Europese primeur, want dit is de eerste keer dat Europa een grensoverschrijdende oorsprongsbenaming toekent.
  Lees meer
 • Web11

  Nieuwe markten aanboren voor fruittelers

  do 16 nov. 2017
  De EU heeft sinds de Russische boycot van fruit en groenten een half miljard euro geïnvesteerd in steun aan de getroffen telers. Europees Commissaris voor landbouw Phil Hogan heeft in het Europees Parlement de bijkomende steunmaatregelen toegelicht.
  Lees meer
 • Ees Web

  In- en uitreissysteem : EU voert strijd tegen terrorisme op

  wo 25 okt. 2017
  Het Europees Parlement heeft het licht op groen gezet voor een nieuw grenscontrolesysteem voor reizigers die naar de Schengenzone reizen. Dit systeem moet de bescherming van de buitengrenzen verbeteren en identiteitsfraude verhinderen.
  Lees meer
 • Web12

  EP: passagiersrechten mogen geen dode letter blijven

  di 03 okt. 2017
  Het Europees Parlement wil weten van de Europese Commissie of Ryanair de rechten heeft gerespecteerd van de duizenden passagiers die dupe werden van de golf aan last minute annuleringen.
  Lees meer
 • Web13

  Transfers PSG & Financial Fair Play

  do 07 sep. 2017
  De constructie rond de megatransfer van speler Mbappé naar voetbalclub PSG is een inbreuk op de regels die de Europese Commissie in 2012 heeft afgesproken met UEFA over financiële fairplay. Dat vinden verschillende MEPS uit de grote politieke fracties.
  Lees meer