www.

EP wil komaf maken met wanpraktijken in transport

Het Europees Parlement wil paal en perk stellen aan sociale wanpraktijken in de transportsector. In een nieuw rapport dat vandaag werd goedgekeurd, roept het EP de Europese Commissie op om sociale dumping krachtig aan te pakken en duidelijkheid te scheppen in de bestaande regelgeving rond cabotage en goederenvervoer.

De recente gerechtelijke inval bij het Belgisch-Luxemburgse transportbedrijf Jost toont aan dat de strijd tegen sociale dumping in de transportsector eindelijk wat van de grond komt. De middeleeuwse toestanden bij dat bedrijf zijn symptomatisch voor helaas heel veel internationale transportfirma’s. Het is onze verdomde plicht om daar eindelijk paal en perk aan te stellen.Het gaat hier niet alleen om pure uitbuiting van kwetsbare werknemers en het ontduiken van miljoenen aan sociale bijdragen, maar ook over onze veiligheid op de weg.

Het is hoog tijd om alle mazen in het net te dichten. Daarom roepen we de Commissie op om de huidige regelgeving omtrent het vestigingsrecht (die de mobiliteit van bedrijven waarborgt) en de cabotageregels (die wegvervoer en cabotage voor goederenvervoer liberaliseren) te herzien. De huidige wetgeving laat nog te veel ruimte voor interpretatie, waar bedrijven gretig gebruik van maken. Het moet verboden worden om tientallen vrachtwagens te registreren bij lege hulzen waar niemand werkt. Alleen zo kunnen we op een effectieve manier sociale fraude via postbusbedrijven tegengaan.

Daarnaast moeten we dringend werk maken van effectievere controles op internationaal transport door alle bestaande trucks van slimme tachografen te voorzien. Zo kunnen we beter automatisch controleren of chauffeurs zich aan de rij- rusttijden houden, welke afstanden ze afleggen en aan welke snelheid. We kijken uit naar de voorstellen van Commissaris Bulc die eind deze maand worden verwacht. Een verdere verduidelijking van de rij-rusttijden en cabotageregels moet in de eerste plaatse voor een gelijk speelveld in de hele EU zorgen.

 

print